x
Şişme Botlar ve Avantajları

Şişme Botlar ve Avantajları

20 Ağustos 2021

Şişme botların diğer tekne türlerine göre bir takım avantajları vardır ve bu avantajlar teknenin yapısı veya malzemesi ile sınırlı değildir.

  • kompaktlık ve hafiflik;
  • esneklik ve esneklik;
  • hareketlilik ve harika denizcilik yetenekleri;
  • yüksek hız ve taşıma kapasitesi;
  • onarım kolaylığı ve evde saklanma yeteneği;
  • uygun fiyat ;
  • bakımı kolaydır

Şişme bot, rahat saklama ve taşıma için katlanabilir, katlandığında az yer kaplar.

Şişme botun gövdesinde bulunan izole bölme hattı, rijit teknelerden farklı olarak seyir esnasında daha yüksek güvenlik sağlar. Şişme botun tüm kompartımanları hasar görmüşse, bu neredeyse imkansızdır, kompartımanlardaki ve atmosferik basınçtaki küçük fark nedeniyle havanın kaçması için zamana ve mekanik harekete ihtiyaç duyduğundan tekne hala yüzebilir. Bu şişme botların çok değerli bir avantajıdır.

Tüm teknik talimatlara göre üretilen şişme botların batması neredeyse imkansızdır.

Şişme bot imalatında kullanılan malzemelerin esnekliği ve dayanıklılığı nedeniyle şişme bota zarar vermek rijit bota göre daha zordur.

Şişme bot seyir halindeyken alabora olursa ( hiçbir deniz taşıtının kaza veya yanlış kullanımı tam olarak engellenemez ), hafifliği nedeniyle tekrar yüzdürülmesi kolaydır ve botun içine çok az su girer.

Birçok şişme bot sahibi, deniz taşıtlarının gerçek taşıma kapasitesinin ne olduğunu merak ediyor.

Gerçeği söylemek gerekirse, şişme botun taşıma kapasitesi her zaman üretici tarafından Kullanım Kılavuzunda belirtilenden biraz daha yüksektir. Çoğunlukla teknenin yapısına ve yüzdürme odasındaki hava hacmine bağlıdır.

Şişme botların yapısı bir yandan sabit botlara göre daha fazla taşıma kapasitesi sağlarken diğer yandan şişme tahtaların kokpitte bir miktar yer kaplaması nedeniyle yolcu kapasitesini sınırlar.

Şişme botun içine koyabileceği kadarını taşıyabileceği düşünülüyor . Şişme bot su dolu bile olsa Kullanım Kılavuzunda belirtilen ağırlığı taşıyabilir. İçinde iki kişi olan minicar taşıyan şişme motorlu bot fotoğraflarını sıklıkla görebilirsiniz ve teknenin draftı çapının sadece yarısı kadardır.

Bir motor kullanırken şişme bot, rotayı koruma, denizde iyi davranış, küçük salınım yarıçapı, hafif hareket ataleti ve yüksek hız gibi ek avantajlar elde eder. Şişme botlar düşük ve orta güçlü motorlarla bile yüksek hızlara çıkabilmektedir.

2,2kW (3 hp) motorlu teknelerin hızı 10 km/h'dir.

Hız doğrudan teknenin yüküne bağlıdır, örneğin 1,6 kW (2.2 hp) motorlu şişme bot, içinde iki yolcu varken 6,8 km/s'ye ulaşabilir, ancak üç yolcuyla - 6,6 km/s. Ortadan güçlü motorları ile şişme botlar planlama yapabilmektedir.

«Parsun 9.8» motorlu ve içinde bir yolcu bulunan şişme STORM botu 27 km/s hıza ulaşıyor, ancak 250 kilo taşırken sadece 14 km/s hıza ulaşıyor. 14,7-22 kW (20-30 hp) motorlara sahip şişme botlar, 50 km/s hız geliştirebilir. «Mercury 15» motorlu ve içinde bir yolcu bulunan STORM teknesi 43 km/s hıza ulaşıyor. Tekne yarışlarında 36,8 kW (50 hp) motora sahip şişme botlar 100 km/s hıza çıkabilmektedir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.